Search
Close this search box.

İşitme Taramaları

Aklınızda Sormak istediğiniz ne varsa
📞 Sizi Arayalım

Rutin olarak hastanelerde bebek doğduktan sonra işitme performansı test edilir.

İşitme taraması, basit bir test ile bebeğin-kişinin işitme organının çalışıp çalışmadığını anlamaya yönelik bir inceleme yapılmasıdır. Çok kısa süren ve sorun olmadığını ya da olduğunu gösterebilen basit bir testidir. Sorun olduğu izlenimi edinildiği hallerde daha kapsamlı incelemeler gerekecektir.

Çocuklarda İşitme Taramaları

Tarama testleri yenidoğan bebek taramasıyla başlar. Yenidoğan bebeklerde işitme taraması bebek hastanede iken yapılmalıdır. ASHA’nın belirttiği uluslararası standartlara göre  herhangi bir nedenle bebek hastaneden test yapılamadan çıkmışsa, ya da bebek hastane dışında doğmuşsa, bebek ilk 1 ayını doldurmadan testinin gerçekleştirilmesi istenir.

En yaygın olarak yapılan işitme tarama test t-ABR dir. Bu test bebek uykudayken yapılır. Dış kulak yolu girişine yerleştirilen bir uçtan kulağa ses verilir ve alna ve yüze yapıştırılmış elektrotlardan cevap ölçülür. Cevap var ise, bebeğin o kulağı “testi geçti” denir ve normal işitiyor olarak kabul edilir. Eğer cevap yok ise bebeğin o kulağı ‘testten kaldı’ olarak kabul edilir.

İçerik Başlıkları
En Son Yazılar
earnet_box_color_alternates
TRT Box Çınlama Cihazı

İşitme kaybı olmayıp, sadece kulak çınlaması olan kişiler için sunulan TRT Box Çınlama Cihazı...

Paylaş
Destek ve Tavsiye Alın
Ücretsiz İşitme Testi
Randevu Al
Online İşitme Testi
Test Yap
İşitme Cihazı Randevusu

.

Edit Template
Scroll to Top